Onderhoud banden

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor uw voertuig is erg belangrijk. Controleer de bandenspanning elke maand. De aanbevolen bandenspanning voor uw voeruig staat meetal aan de binnenkant van het tankklepje, in de deur of in de handleiding.

Slijtage banden

Controleer regelmatig of uw banden regelmatig afslijten. Slijt de buitenkant of juist de binnenkant harder, dan zijn waarschijnlijk uw wielen niet goed uitgelijnd. Verkeerd uitgelijnde wielen kun snellere slijtage van uw banden veroorzaken en kunnen leiden tot een hoger brandstofverbruik.

Beschadigingen

Is uw band beschadigd zoals: bulten of happen in de zijkant (wang) van de band / droogtescheurtjes door veroudering / perforatie/ lekkage? Neem dan direct actie om de banden te laten controleren bij ons. Beschadigde banden kunnen leiden tot een klapband waardoor u in een gevaarlijke situatie terecht kan komen.

De beste banden voor uw auto

De banden zijn het enige contactpunt is tussen de weg en uw auto, daarom zijn goede banden essentieel. De banden moeten niet alleen bij uw rijstijl passen, ook bij het vermogen en het gewicht van de auto, het aantal kilometers dat u elk jaar aflegt en of u veel in de stad of op de snelweg rijdt.

Wij leveren onder andere de volgende merken

Bridgestone banden
Continental banden
Dunlop banden
Firestone banden
Goodyear banden
Hankook banden
Michelin banden
Novex banden
Pirelli banden
Vredestein banden

Wanneer heb je nieuwe banden nodig?

De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Dit betekent dat u de banden moet vervangen zodra ze deze limiet hebben bereikt. Zo brengt u uw veiligheid niet in gevaar en overtreedt u de wet niet.

Het is echter veiliger de zomerbanden bij uiterlijk 2 mm te vervangen en de winterbanden bij uiterlijk 4 mm te vervangen.

In het profiel van de band bevinden zich slijtage-indicatoren die het naderen van de slijtagegrens aangeven, zie informatie banden voor meer informatie

Novex Super Speed A3

Heeft u vragen?

Contact

TopWheels

Slakweg 47A
7011 EW Gaanderen

Tel: 06-53659649
E-mail: info@top-wheels.nl

Openingstijden

Maandag 9.00 - 18.00
Dinsdag 9.00 - 18.00
Woensdag 9.00 - 18.00
Donderdag 9.00 - 18.00
Vrijdag 9.00 - 18.00
Zaterdag op afspraak
Zondag gesloten

Aangepaste openingstijden

Wij zijn gesloten op:
26 en 27 juli
7 t/m 21 september

Kaart

Social