4-seizoenenbanden

All season banden, ook wel 4 season banden genoemd, zijn hybride banden die net zo plezierig zijn om mee te rijden bij -10 graden als bij +30 graden. Hun geheim? Ze combineren de functies van zomer- en winterbanden, waardoor u veilig kunt rijden in droge en natte weersomstandigheden in de winter en de zomer, evenals over sneeuw.

Dit is het belangrijkste voordeel van all season banden ten opzichte van zomerbanden. Hoewel all season banden niet zo effectief zijn als winterbanden (die nog steeds als ultieme sneeuwbanden gelden), garanderen ze mobiliteit en veiligheid in de meeste sneeuwachtige weersomstandigheden.

Dit voordeel komt echter wel met een nadeel. Wanneer de temperatuur boven de 7 graden komt, hebben zelfs de beste all season banden een ietwat langere remafstand, zowel op natte en droge ondergrond, vergeleken met zomerbanden.

Wintersport

In een aantal landen is het gebruik van winterbanden of banden met winterse eigenschappen (bijvoorbeeld all-season banden) verplicht. Als de all-season banden voorzien zijn van het 3PMSF-symbool (berg met sneeuwvlok symbool) is dat een indicatie voor winterse eigenschappen van de band. Om het symbool te mogen gebruiken moet er een remtest zijn gedaan op sneeuw. Het symbool zelf geeft slechts minimale eisen op sneeuw weer.

Banden met alléén M+S logo op de zijkant zegt niets over de rijeigenschappen onder winterse omstandigheden. Let daar goed op bij het kopen van een all-seasonband.

Kijk op anwb.nl voor meer informatie over de bandenregels in het buitenland.

De beste banden voor uw auto

De banden zijn het enige contactpunt is tussen de weg en uw auto, daarom zijn goede banden essentieel. De banden moeten niet alleen bij uw rijstijl passen, ook bij het vermogen en het gewicht van de auto, het aantal kilometers dat u elk jaar aflegt en of u veel in de stad of op de snelweg rijdt.

Wij leveren onder andere de volgende merken

Bridgestone banden
Continental banden
Dunlop banden
Firestone banden
Goodyear banden
Hankook banden
Michelin banden
Novex banden
Pirelli banden
Vredestein banden

Wanneer heb je nieuwe banden nodig?

De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Dit betekent dat u de banden moet vervangen zodra ze deze limiet hebben bereikt. Zo brengt u uw veiligheid niet in gevaar en overtreedt u de wet niet.

Het is echter veiliger de zomerbanden bij uiterlijk 2 mm te vervangen en de winterbanden bij uiterlijk 4 mm te vervangen.

In het profiel van de band bevinden zich slijtage-indicatoren die het naderen van de slijtagegrens aangeven, zie informatie banden voor meer informatie

Novex Super Speed A3

Heeft u vragen?

Contact

TopWheels

Slakweg 47A
7011 EW Gaanderen

Tel: 06-53659649
E-mail: info@top-wheels.nl

Openingstijden

Maandag 9.00 - 18.00
Dinsdag 9.00 - 18.00
Woensdag 9.00 - 18.00
Donderdag 9.00 - 18.00
Vrijdag 9.00 - 18.00
Zaterdag op afspraak
Zondag gesloten

Aangepaste openingstijden

Wij zijn gesloten op:
26 en 27 juli
7 t/m 21 september

Kaart

Social