Camperbanden

Als u een alkoofcamper, semi-integraalcamper of integraalcamper heeft, dan is een band met C-markering waarschijnlijk niet voldoende voor uw voertuig. In dat geval raden wij u aan om te kiezen voor banden met CP-markering. Waarom? Omdat CP-banden speciaal zijn ontworpen voor zware campers. Deze camperbanden hebben niet alleen een hogere belastingsindex (draagvermogen) en spanning, maar ook een verstevigd karkas.

Campers hebben over het algemeen een hoog eigen gewicht (het voertuig zelf en de voorzieningen binnen). Daarnaast komt er vaak extra gewicht bij van uw reisuitrusting (bagage,fietsen..).

Daarbij hebben campers een hoog zwaartepunt, vaak een grote overhang (het gedeelte tussen de as en de achterkant van het voertuig) en extra lading die ongelijkmatig verdeeld kan zijn.

De beste banden voor uw auto

De banden zijn het enige contactpunt is tussen de weg en uw auto, daarom zijn goede banden essentieel. De banden moeten niet alleen bij uw rijstijl passen, ook bij het vermogen en het gewicht van de auto, het aantal kilometers dat u elk jaar aflegt en of u veel in de stad of op de snelweg rijdt.

Wij leveren onder andere de volgende merken

Bridgestone banden
Continental banden
Dunlop banden
Firestone banden
Goodyear banden
Hankook banden
Michelin banden
Novex banden
Pirelli banden
Vredestein banden

Wanneer heb je nieuwe banden nodig?

De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Dit betekent dat u de banden moet vervangen zodra ze deze limiet hebben bereikt. Zo brengt u uw veiligheid niet in gevaar en overtreedt u de wet niet.

Het is echter veiliger de zomerbanden bij uiterlijk 2 mm te vervangen en de winterbanden bij uiterlijk 4 mm te vervangen.

In het profiel van de band bevinden zich slijtage-indicatoren die het naderen van de slijtagegrens aangeven, zie informatie banden voor meer informatie

Novex Super Speed A3

Heeft u vragen?

Contact

TopWheels

Slakweg 47A
7011 EW Gaanderen

Tel: 06-53659649
E-mail: info@top-wheels.nl

Openingstijden

Maandag 9.00 - 18.00
Dinsdag 9.00 - 18.00
Woensdag 9.00 - 18.00
Donderdag 9.00 - 18.00
Vrijdag 9.00 - 18.00
Zaterdag op afspraak
Zondag gesloten

Aangepaste openingstijden

Wij zijn gesloten op:
26 en 27 juli
7 t/m 21 september

Kaart

Social