Reparatie velgen

Schade door stoeprand

Meestal raakt de velg beschadigd aan de rand door het rijden tegen een stoeprand. Wij kunnen voor u deze schade herstellen waardoor uw velgen er weer als nieuw eruit komen te zien.

Spuiten

Beschadigde velgen kunnen wij voor u spuiten in elke gewenste kleur. Hierdoor krijgt uw velg de originele kleur weer waardoor er nauwelijks kleurverschil is met de overige velgen.

Richten van velgen

Een velg kan door schade krom of verbogen raken. In veel gevallen is het mogelijk uw velg bij ons te laten richten. Hierdoor wordt uw velg weer rond zoals het hoort.

Gescheurde velgen

Is uw velg gescheurd door schade, dan raden wij u aan om een nieuwe velgenset aan te schaffen.

Gebruik de velgenconfigurator van onze partners

Wij leveren onder andere de volgende merken

Specifieke wielen op het oog? wij kijken met u mee.

Neem contact op

Uitleg velgmaat

Om de juiste velg bij uw auto te vinden, is het van belang te kijken naar de technische gegevens van een velg. De gegevens worden altijd vermeld op de website van de fabrikant. Hieronder vind u de belangrijkste gegevens.

1 Velgmaat

De velgmaat bestaat uit 2 getallen, bijvoorbeeld 7 X 16. 7 is de velgbreedte in inches, 16" is de velgdiameter in inches. De breedte wordt ook wel aangegeven als J-maat, bijvoorbeeld 7J. De breedte is dan nog steeds 7 inch.

2 ET-waarde

De ET-waarde staat voor Einpress Tiefe en is de afstand vanaf het midden van de velg tot tot aan het bevestigingspunt. Hoe hoger het getal, hoe dieper de velg in de wielkast valt. Bijvoorbeeld 35, staat voor 35 milimeter. Het advies is om velgen niet meer dan 5mm te laten afwijken van de ET-waarde van de originele velgen.

3 Naafdiameter

Bij enkele velgen is ook de naafdiameter gegeven. Deze diameter wordt ook gegeven in millimeter.

4 Steek

De steek van de velg bestaat uit 2 getallen, bijvoorbeeld 5 X 100. 5 staat voor het aantal boutgaten, 100 is de steekdiameter in milimeter, dit bepaald de afstand tussen de gaten.

Heeft u vragen?

Contact

TopWheels

Slakweg 47A
7011 EW Gaanderen

Tel: 06-53659649
E-mail: info@top-wheels.nl

Openingstijden

Maandag 9.00 - 18.00
Dinsdag 9.00 - 18.00
Woensdag 9.00 - 18.00
Donderdag 9.00 - 18.00
Vrijdag 9.00 - 18.00
Zaterdag op afspraak
Zondag gesloten

Aangepaste openingstijden

Wij zijn gesloten op:
26 en 27 juli
7 t/m 21 september

Kaart

Social