TPMS

Sinds eind 2014 is het verplicht om alle nieuwe personenauto's te voorzien van een bandenspanningscontrolesysteem (vaak aangeduid als TPMS, wat staat voor Tire Pressure Monitoring System).

Dit systeem is bedoeld om de bandenspanning te controleren. Wanneer de bandenspanning te laag of te hoog is, verschijnt er een waarschuwing in het display van de auto. Er bestaan twee soorten TPMS: het directe en indirecte systeem.

Direct TPMS

Bij een direct TPMS zit er in elke band een sensor die de spanning en temperatuur meet. De sensoren geven de gemeten spanning door aan de elektronica van het voertuig.

Indirect TPMS

Een indirect TPMS heeft geen sensoren in de banden, maar gebruikt de software van de auto om de bandenspanning te berekenen. De software berekent op basis van de omtreksnelheid, diameter en / of hoogteverhouding van een band (ABS systeem).

De beste banden voor uw auto

De banden zijn het enige contactpunt is tussen de weg en uw auto, daarom zijn goede banden essentieel. De banden moeten niet alleen bij uw rijstijl passen, ook bij het vermogen en het gewicht van de auto, het aantal kilometers dat u elk jaar aflegt en of u veel in de stad of op de snelweg rijdt.

Wij leveren onder andere de volgende merken

Bridgestone banden
Continental banden
Dunlop banden
Firestone banden
Goodyear banden
Hankook banden
Michelin banden
Novex banden
Pirelli banden
Vredestein banden

Wanneer heb je nieuwe banden nodig?

De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Dit betekent dat u de banden moet vervangen zodra ze deze limiet hebben bereikt. Zo brengt u uw veiligheid niet in gevaar en overtreedt u de wet niet.

Het is echter veiliger de zomerbanden bij uiterlijk 2 mm te vervangen en de winterbanden bij uiterlijk 4 mm te vervangen.

In het profiel van de band bevinden zich slijtage-indicatoren die het naderen van de slijtagegrens aangeven, zie informatie banden voor meer informatie

Novex Super Speed A3

Heeft u vragen?

Contact

TopWheels

Slakweg 47A
7011 EW Gaanderen

Tel: 06-53659649
E-mail: info@top-wheels.nl

Openingstijden

Maandag 9.00 - 18.00
Dinsdag 9.00 - 18.00
Woensdag 9.00 - 18.00
Donderdag 9.00 - 18.00
Vrijdag 9.00 - 18.00
Zaterdag op afspraak
Zondag gesloten

Aangepaste openingstijden

Wij zijn gesloten op:
26 en 27 juli
7 t/m 21 september

Kaart

Social