Zomerbanden

In Nederland zijn zomerbanden zonder twijfel het meest bekend. Ontworpen om optimale prestaties te leveren bij temperaturen boven de 7 graden, waarbij ze het best presteren op droge en natte wegen en vooral nuttig zijn in regio’s met temperaturen die regelmatig de 40 graden bereiken (en waar het soms zelfs voor langere perioden zo warm blijft).

Het probleem aan deze banden is dat het rubber verhardt zodra de temperaturen onder de 7 graden komen, waardoor ze minder effectief worden in de winter, en in het bijzonder op natte ondergronden.

Daardoor brengt het rijden op zomerbanden in de winter extra risico’s met zich mee. Dit is vooral gevaarlijk als u over sneeuw rijdt met zomerbanden op uw voertuig, omdat uw remafstand over het algemeen twee keer langer is dan met gecertificeerde winterbanden.

Met 4-seizoenenbanden heb je geen wissel nodig

Rijdt u minder dan 10.000 kilometer per jaar? Dan is de 4-seizoenenband een goede optie. In veel wintersportlanden wordt de all-season band zelfs goedgekeurd als winterband. Maar uiteindelijk blijft de all-season band een compromis tussen de eigenschappen van een winterband en een zomerband.

Novex All Season 3E

De beste banden voor uw auto

De banden zijn het enige contactpunt is tussen de weg en uw auto, daarom zijn goede banden essentieel. De banden moeten niet alleen bij uw rijstijl passen, ook bij het vermogen en het gewicht van de auto, het aantal kilometers dat u elk jaar aflegt en of u veel in de stad of op de snelweg rijdt.

Wij leveren onder andere de volgende merken

Bridgestone banden
Continental banden
Dunlop banden
Firestone banden
Goodyear banden
Hankook banden
Michelin banden
Novex banden
Pirelli banden
Vredestein banden

Wanneer heb je nieuwe banden nodig?

De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Dit betekent dat u de banden moet vervangen zodra ze deze limiet hebben bereikt. Zo brengt u uw veiligheid niet in gevaar en overtreedt u de wet niet.

Het is echter veiliger de zomerbanden bij uiterlijk 2 mm te vervangen en de winterbanden bij uiterlijk 4 mm te vervangen.

In het profiel van de band bevinden zich slijtage-indicatoren die het naderen van de slijtagegrens aangeven, zie informatie banden voor meer informatie

Novex Super Speed A3

Heeft u vragen?

Contact

TopWheels

Slakweg 47A
7011 EW Gaanderen

Tel: 06-53659649
E-mail: info@top-wheels.nl

Openingstijden

Maandag 9.00 - 18.00
Dinsdag 9.00 - 18.00
Woensdag 9.00 - 18.00
Donderdag 9.00 - 18.00
Vrijdag 9.00 - 18.00
Zaterdag op afspraak
Zondag gesloten

Aangepaste openingstijden

Wij zijn gesloten op:
26 en 27 juli
7 t/m 21 september

Kaart

Social